Отвън Торавей 29 не изглежда нищо особено. Но ако погледнете вътре, ще видите

...
Отвън Торавей 29 не изглежда нищо особено. Но ако погледнете вътре, ще видите
Коментари Харесай

Архитекти в Дания рециклират материали при строежа на нови сгради

Отвън Торавей 29 не наподобява нищо особено. Но в случай че погледнете вътре, ще видите архитекти и служащи, които обновяват и употребяват още веднъж детайлите на постройката -  като по създание постройката " рециклира себе си ". Първоначално Торавей 29 е построен през 60-те години на предишния век и е бил използвана като офис на отдел на градската администрация на Копенхаген. Сега тя ще се трансформира в център за изкуство, в който ще има театрални представления, изложения и кафене. С корав фокус върху устойчивостта, архитектите се пробват да употребяват още веднъж колкото се може повече материали от остарялата постройка. 

 
Имам възприятието, че сега се прави голямо развиване, което не беше тук, само преди три години. В момента всичко се трансформира толкоз бързо. И изключително виждам, че през тези години се основават доста нови архитектурни бюра, които имат напълно друга стратегия от тази, която най-утвърдените бюра са имали преди пет или 10 години.
Соерен Пилман, проектант, Pihlmann Architects

Централно място в трансформацията на постройката заема повторното потребление на тези тежки бетонни " TT " плочи, вградени в подовете и таваните на постройката. Според програмата на ООН за околната среда само бетонът, стоманата и алуминият са виновни за 23% от общите международни излъчвания.

 
Преди това над нас имаше таван, който беше изработен от тези бетонни „ ТТ “ плочи, които ще видим в постройката. Използваме ги на избрани места, с цел да създадем рециклирани мебели.
Изабела Придъл, проектант, Pihlmann Architects

В отчет на Организация на обединените нации, оповестен през септември, се споделя, че избягването на отпадъците посредством кръгообразен метод е най-ценната опция за понижаване на замърсяването на постройките и строителния бранш. В резултат на това се получават 50 до 75% по-малко излъчвания, в сравнение с при ново строителство. Други подходи включват прекосяване към възобновими строителни материали на биологична основа, като дървен материал, бамбук и биомаса.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР